Печени компири со лимон и лук
За прстофат повкусно!
Состојки:
• 1 кг компири
• 2 лажици "Зачинал"
• 1 шолја вода
• 1 лажица лук во прав
• 3 чешниња лук
• сок од 1 лимон
• 1 лажица оригано
• 4 лажици маслиново масло
Подготвка:
Компирите исечете ги на четвртини. Ставете ги во тавче за печење. Измешајте го зачиналот со врела вода и прелијте ги компирите. Ставете оригано, лук во прав, ситно сечкан лук и маслиново масло. Измешајте убаво сѐ и ставете да се пече во рерна загреана на 200 Целзиусови степени. Печете 40 минути додека да фатат компирите убава крцкава кора.
Добар апетит!
Состојки:
• 1 кг компири
• 2 лажици "Зачинал"
• 1 шолја вода
• 1 лажица лук во прав
• 3 чешниња лук
• сок од 1 лимон
• 1 лажица оригано
• 4 лажици маслиново масло
Подготвка:
Компирите исечете ги на четвртини. Ставете ги во тавче за печење. Измешајте го зачиналот со врела вода и прелијте ги компирите. Ставете оригано, лук во прав, ситно сечкан лук и маслиново масло.
Печење
Измешајте убаво сѐ и ставете да се пече во рерна загреана на 200 Целзиусови степени. Печете 40 минути додека да фатат компирите убава крцкава кора.
Сервирање
Добар апетит!