Најкрцкави пржени пилешки прсти
За прстофат повкусно!
Состојки:
• 400 грама пилешки прсти
• 1 пакетче пире од комири Grini
• Брашно, јајца и лебни трошки за валкање
• Сол, црвен пипер и бибер
Подготовка:
Во еден сад ставете брашно, во втор ставете 2 изматени јајца, а во трет сад ставете лебни трошки и 1 ќесичка пире од компир. Секоја чинија зачинете ја со сол, бибер и малку црвен пипер. Валкајте ги пилешките прсти и пржете ги во тавче со загрено масло. Пржете додека да бидат со златно жолта боја од сите страни. Сервирајте со свежа салата, сварени компири и тартар сос.
Состојки:
• 400 грама пилешки прсти
• 1 пакетче пире од комири Grini
• Брашно, јајца и лебни трошки за валкање
• Сол, црвен пипер и бибер
Подготовка:
Во еден сад ставете брашно, во втор ставете 2 изматени јајца, а во трет сад ставете лебни трошки и 1 ќесичка пире од компир. Секоја чинија зачинете ја со сол, бибер и малку црвен пипер. Валкајте ги пилешките прсти и пржете ги во тавче со загрено масло. Пржете додека да бидат со златно жолта боја од сите страни.
Сервирање
Сервирајте со свежа салата, сварени компири и тартар сос.